Housenice červená  (Cordyceps) je houba využívaná hojně v Čínské medicíně jako léčivka. Cordyceps zrychluje metabolismus, podporuje procesy oxidace tuků až po potlačení chuti k jídlu, zlepšuje citlivost na inzulín a regulaci glukózy. Připomíná dlouhé nudle, tak tento můj recept je jen podobný těstovinám, překvapí lahodnou chutí a díky množství vlákniny úžasně zasytí.  tel. 776 793 552 e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

1          menší cibule

2         stroužky česneku

1         lžíce olivového oleje

50 g   Cordycepsu

1/2    hrnku ledvinových fazolí 

pórek, červená paprika, sůl,  sušený zázvor a lžička kvalitní sójové omáčky.

Fazole i Cordyceps předem namočím a uvařím do měkka. Na oleji osmahnu na plátky nakrájený česnek a cibuli, přidám Cordyceps, ochutím a nechám chvíli prolnout chutě. Přidám pórek a papriku, nakonec fazole, asi munutu nechám prohřát zeleninu aby nebyla moc tepelně upravená a udržela si živiny i křupavou konzistenci. Závěrem na talíři přidám ještě Extra panenský olivový olej.