Tento recept s klasickými vdolečky moc společného nemá. Proč ? Protože kdo potřebuje odstranit z jídla mouku ať ze zdravotních důvodů, nebo v rámci zdravého životního stylu si chce taky pochutnat a nahradit mouku, která prakticky žádné živiny nemá a obsahuje množství lepku a sacharidů. Základem pro tyto vdolečky je polotučný tvaroh.

250g Javořického polotučného tvarohu

1 ks   vejce

1       lžíce práškového Erythritolu s vanilkou ( stačí do Erythtitolu přidat vanilkový lusk)

1       lžíce Psyllia Dr.Popova

1       lžička prášku do pečiva

Tvaroh s vajíčkem metličkou vymíchám a přidám prášek do pečiva smíchaný se všemi sypkými surovinami.

Těsto rozdělím do 8 silikonových formiček na muffiny, na těsto položím menší formičku aby se při pečení vytvořil důlek.

Peču v předehřáté troubě na 170°C asi 15 minut. Vyndám z trouby a nechám vychladnout aby šly vdolečky dobře vyndat.

Náplň:

250g  polotučného jemného tvarohu ve vaničce

½        kávové lžičky psyllia na vaření Dr.Popova

1         vrchovatá lžíce vanilkového práškového Erythritolu

           mletá vanilka ( sypké suroviny smíchat dohromady aby psyllium při šlehání neudělalo hrudky)

Ovoce na zdobení podle chuti, nejlépe bobulovité jednak je skvělé chuťově, ale obsahuje také málo sacharidů, tedy po takovém desertíku váhu nemusíte řešit.