Zpěvačka Šárka Rezková Brabcová ač žila v Holandsku, její koncerty a turné s Helenkou Vondráčkovou v České republice začaly být stále častější. Její kilogramy navíc, které způsobují léky a utlumování metabolismu tedy přivedly Šárku k osobní poradkyni Táně Řehákové v České Třebové a vyhlásila boj svým špíčkům.

Šárko jak se Vám daří bojovat s váhou a přitom s nemocí, při které léky nadváhu způsobují a vysadit je nelze?

Není to snadné, ale bojuju a s Táňou jsme vymyslely několik způsobů, jak ošidit tu moji hlavu, která když přichází deprese a chuť na sladké mě začne nabádat k chuti na sladké. Pro mozek je nám od dětství zakódována sladká chuť jako pocit blaženosti a bezpečí, proto lidé často ve sladkostech ujíždí, když jim je zle a následky jsou znatelné nejen na váze. Přichází další problém a tím je toxin, který mozek otravuje a člověku je ještě hůř. Když mi Táňa tento koloběh nastínila a ukázala mi sladkosti, které nemusím z jídelníčku vynechat, byla jsem opravdu ráda, protože se to na mých kilech začalo projevovat, ale hlavně jsem se začala cítit lépe. Už nesáhnu po čokoládě s cukrem, protože mám možnost čokolády, která cukr neobsahuje, nebo si na proteinovou palačinku dám čekankový sirup, který obsahuje minimální množství cukru a kupu vlákniny, která působí i jako probiotikum, tedy střevům pomáhá a toxiny z cukru nemají šanci působit na mozek.

Když máte ráda sladké, jak řešíte třeba nedělní zákusek ke kávě ?

     Miluji i moučníky a Táňa mě zásobuje svými recepty, které jsou převážně založeny na surovinách bez mouky. Bílá mouka obsahuje velké množství sacharidů. Peču tedy z ořechů, mandlové mouky, čekankového sirupu, nebo ovoce a želatiny, někdy sladím erythritolem. Snažím se, aby škroby a cukry byly v mém jídelníčku pokud možno co nejméně. Táňa vyhledává vhodné suroviny, vymýšlí z nich recepty a ty nejlepší vychytávky pro nás nakupuje abychom mněli dostatečný výběr. Její knihu ,, S díky paní Dobromile“, kterou jsem jí přijela do Česka na Gastronomické slavnosti v Litomyšli pokřtít, mám stále v kuchyni na lince. Je to moje Bible, která mi pomáhá vyhýbat se jídlům, která mi neprospívají. Dokonce jsem si s Táňou na pódiu kromě mého koncertu také mohla uvařit co mám ráda a byla to právě palačinka s lískooříškovým krémem, tvarohem a čekankovým sirupem, který miluju. Bylo to poprve co jsem vařila na pódiu, pravda zpívání mi tam jde líp, ale mám radost, že jsme spolu s Táňou toto zdravé mlsání mohly předvést a seznámit tak řadu lidí s touto zdravou alternativou cukru , který chutná jako med a nahrazuje částečně i tuk.