2          králičí stehna

1          mrkev

100 g   celeru

100 g   hokkaida

1          cibule

1/2      citronu

2         bobkové listy, 5 kuliček nového koření, himálajská sůl, slanina na prošpikování stehýnek

Stehna prošpikuji slaninou , posolím a vlořím na nakrájenou zeleninu s cibulí a kořením. Upeču v troubě na 250°C do měkka a nechám naložené v pekáčku do druhého dne. Potom stehýnka přendám, vyberu koření a přidám trochu vývaru, abych mohla zeleninu rozmixovat. Naliji do hrnce a dám na plotnu. Žž je omáčka horká, přidám 1/2 zakysané smetany.

Knedlík :

2         vejce

100 g  Lučiny

3 lžíce kokosu ( měla jsem zbytek z výroby kokosového mléka)

1 lžíce psylia

1/2       prášku do pečiva

Lučinu rozmíchám se žloutky a přidám lžíci psylia, potom vyšlehám ze dvou bílků sníh se špetkou soli, do kokosu  rozmíchám prášek do pečiva a vše smíchám dohromady.. Vložím do formy na knedlík a vařím v páře 30 minut ( z této dávky je šest knedlíků)

Zdobím smetanou a brusinkami s citronem.