2 králičí stehna
1 mrkev
100 g celeru
100 g hokkaida
1 cibule
1/2 citronu
2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, himálajská sůl, slanina na prošpikování stehýnek
Stehna prošpikuji slaninou , posolím a vlořím na nakrájenou zeleninu s cibulí a kořením. Upeču v troubě na 250°C do měkka a nechám naložené v pekáčku do druhého dne. Potom stehýnka přendám, vyberu koření a přidám trochu vývaru, abych mohla zeleninu rozmixovat. Naliji do hrnce a dám na plotnu. Žž je omáčka horká, přidám 1/2 zakysané smetany.
Knedlík :
2 vejce
100 g Lučiny
3 lžíce kokosu ( měla jsem zbytek z výroby kokosového mléka)
1 lžíce psylia
1/2 prášku do pečiva
Lučinu rozmíchám se žloutky a přidám lžíci psylia, potom vyšlehám ze dvou bílků sníh se špetkou soli, do kokosu rozmíchám prášek do pečiva a vše smíchám dohromady.. Vložím do formy na knedlík a vařím v páře 30 minut ( z této dávky je šest knedlíků)
Zdobím smetanou a brusinkami s citronem.