100 g kokosové mouky
100 g mandlové mouky
100 ml kokosového MCT oleje 
70 g čekankové vlákniny
4 ks vajec
špetka himálajské soli, vanilka, ½ bezfosfátového prášku do pečiva

krém:

300 g mascarpone
400 ml smetany ke šlehání
3 lžičky Erythritolu

Zdobení – kokos , ovoce mochně ( physalis)

Postup:

Kokosovou a mandlovou mouku spojím a přidám prášek do pečiva. Vyšlehám sníh ze čtyř bílů a špetky soli, vanilku a čekankovou vlákninu se žloutky vyšlehám do pěny. Vše smíchám dohromady s přidáním kokosového oleje. Do dvo dortových forem o průměru 22 cm vložím pečící papír a těsto do nich rozdělím. Olejem si potřu ruce a těsto pečivě rozprostřu po celém obvodu. Peču v troubě na 180°C 20 minut.

Krém :

Mascarpone rozmíchám s Erytritolem až se úplně rozpustí. Přidám našlehanou smetanu a více než polovinou krému naplním korpus. Potom korpus potřu po celém povrchu, zasypu kokosem ( zbytek z výroby kokosového mléka) a zdobím krémem a ovocem. 

Poznámka: kokos jsem použila z domácí výroby kokosového mléka 200g kokosu, 1 l horké vody. Nechat dvě hodiny namočený, tyčkovým mixerem rozpracovaný kokos luhovat. Pak scedit po malých dávkách přes plátno a důkladně vymačkat. Vznikne mléko, které necháme v lednici 24 hodin, sejmeme z něj povrchový tuk a můžeme použít na další moučník, nebo vyrobit kokosovou šlehačku. Mléko spotřebujeme jako běžné mléko.