Jako řada mých receptů i tento vznikl tak nějak neplánovaně a z toho, co doma zbylo. Mák, kokos, jablka, dokonce i zbytek prášku do pečiva a tyhle recepty kupodivu vždycky dopadnou lépe, než ty nad kterými si lámu hlavu. Ale přece jen musím trošku popíchnout ty co se moc nepohybují. Sice tam není sacharidů mnoho, ale o něco víc než jindy ano a taky je dortík díky šlehačce a mascarpone poměrně tučný. Ne že jej ti co hubnou nesmí, ale hýbejte se ať si ho zasloužíte . Jinak je to úplně v pořádku a přeji dobrou chuť.

5 ks   vajec

4 lžíce mletého máku

4 lžíce kokosu

2 jablka

2 lžíce Erythritolu 

50 ml  kokosového oleje

150 g  polotučného tvarohu

citronová kůra, vanilka, lžička prášku do pečiva

Z bílků udělám sníh, vše ostatní smíchám dohromady a směsi spojím. Peču ve dvou dortových formách vyložených pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut.

Krém:

250 g jemného tvarohu

200 g mascarpone

2 lžíce Erythritolu, vanilka

Zdobení :

200 ml šlehačky

3 plátky čokolády se stévií

jahody, máta