Jako řada mých receptů i tento vznikl tak nějak neplánovaně a z toho, co doma zbylo. Mák, kokos, jablka, dokonce i zbytek prášku do pečiva a tyhle recepty kupodivu vždycky dopadnou lépe, než ty nad kterými si lámu hlavu. Ale přece jen musím trošku popíchnout ty co se moc nepohybují. Sice tam není sacharidů mnoho, ale o něco víc než jindy ano a taky je dortík díky šlehačce a mascarpone poměrně tučný. Ne že jej ti co hubnou nesmí, ale hýbejte se ať si ho zasloužíte . Jinak je to úplně v pořádku a přeji dobrou chuť.
5 ks vajec
4 lžíce mletého máku
4 lžíce kokosu
2 jablka
2 lžíce Erythritolu
50 ml kokosového oleje
150 g polotučného tvarohu
citronová kůra, vanilka, lžička prášku do pečiva
Z bílků udělám sníh, vše ostatní smíchám dohromady a směsi spojím. Peču ve dvou dortových formách vyložených pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut.
Krém:
250 g jemného tvarohu
200 g mascarpone
2 lžíce Erythritolu, vanilka
Zdobení :
200 ml šlehačky
3 plátky čokolády se stévií
jahody, máta