Dort vhodný pro DIA, LOW Carb i keto dietu

Korpus : 150 g mandlové mouky, 50 g kokosové mouky, 120 g čekankové vlákniny, 80 g másla, 8 vajec, 2 lžíce Erythritolu, čerstvá vanilka, citronová kůra a špetka soli.

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme máslo s čekankovou vlákninou, Erythritolem, vyšleháme a vpracujeme obě mouky. Do této hmoty přidáváme postupně sníh, aby těsto bylo co nejlehčí. Nalijeme do připravených dortových forem s pečícím papírem. Tento dort byl pečený ve formě o průměru 21 cm a horní část o průměru 17 cm v předehřáté troubě na 180°C 20 minut. Může být hotový i dřív , podle toho jakou máte troubu, případně velikost formy. Vychladlé korpusy opatrně rozkrojíme a plníme krémem.

Krém : 250 g Mascarpone, 250 g jemného tučného tvarohu, 4 lžíce Erythritolu s vanilkou ( případně steviol pokud chcete sladidla prostřídat )

Zdobení : 2 šlehačky vyšleháme bez sladidel do tuha ( použila jsem 40% šlehačku ), dort potřeme na povrchu a zdobíme bohatě ovocem.

Dobrou chuť ! Táňa