Odpalované těsto : 150 ml vody, špetka soli, 50 g másla svaříme, odstavíme z plotny a přidáme 80g mandlové mouky s 40 g tapiokové mouky. Vymícháme do hladka a vrátíme na plotnu a odpalujeme asi tři minuty. Necháme těsto vychladnout, rozmícháme šlehačem a postupně přidáme dvě vejce. Naplníme stříkací sáček a nastříkáme na plech s pečícím papírem 3 – 4 větrníky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 25 minut. Při pečení neotvírat troubu !

Vychladlé větrníky rozkrojíme a naplníme šlehačkou a krémem

Poleva : lžíci smetany rozehřejeme se dvěma lžícemi mandlové BIO nuty a potřeme povrch větrníků a necháme vychladnout

Krém : ½ z vyšlehané šlehačky rozmícháme se dvěma lžícemi lískooříškového krému BIO nuta a čekankovým sirupem
½ šlehačky nesladím