Skopovou plec ( regionální chovatel Prodej ze statku) vykostím, naříznu na plát, lehce naklepu a osolím. Nadrtím na ni čerstvý tymián a pokladu plátky anglické slaniny. Přidám hojně mladých kopřiv, opět polořím plátky anglické slaniny a zabalím do rolády. Stáhnu nití, aby se roláda nerozjížděla a peču se zbytkem kostí v troubě do měkka. Maso bylo mladé, tedy roláda byla za hodinu hotová. 

Výživová hodnota na pastvinách chovaného masa je nesrovnatelně kvalitnější a výživnější. A udivily vás kopřivy ? Chuťově je nepoznáte od špenátu, ale mají 5 x více vápníku než špenát, 3x více bílkovin než špenát, 13x více železa než čínské zelí, 25 x více C vitamínu než salát a 105 x více karotenu než bílé zelí. 

Celerová kaše :

Celer nakrájím na kostičky, osolím a uvařím se snítkem libečku. Uvařený celer rozmixuji s plátkem másla.