Hovězí zadní rozkrojím na plát, naklepu po obou stranách, osolím a opepřím. Potřu hořčicí, na kterou položím plátek šunky Zvonařky. Dále plním okurkou, vařeným vajíčkem, cibilí a červenou paprikou. Zabalím a rolku stáhnu bílou nití.
Nakrájím větší množství cibule na jemno, a osmahnu na trošce olejedo růžova. Přidám ptáčky, opeču je a podliji vodou, nebo vývarem. Dusím do měkka. Vyjmu ptáčky, sundám z nich nitě a šťávu s cibulí rozmixuji v mixéru. Šťáva je dostatečně hustá, není třeba ji zahušťovat. Jestli se vám šťáva zdá řídká, můžete zahustit sušeným mletým celerem.
Guinoau vařím v osolené vodě asi patnáct minut. Sliji a podávám jako rýži
Guinoa - firma 4Slim Fulnek
Hovězí z domácího chovu Sloupnice