Na vývar můžeme použít hlavy, páteř, prostě co nám po filetování zbyde, protože tak kvalitní maso jako je losos z projektu Moře v srdci Evropy je bezezbytku spotřebováván. 

Kosti a hlavy vložíme do vroucí vody s bobkovým listem, novým kořením. Přidáme celer, mrkev, celou cibuli, libeček a osolíme. Vývar táhneme nejméně hodinu. Přecedíme a a obereme maso, které si dáme do misky stranou. Do vývaru přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer, špalíčky chřestu a na kostičky krájenou červenou papriku. Zelenina se nesmí dlouho vařit. Musí být křehká, ale zároveň křupavá. Nakonec zakápneme pár kapkami citrónu.

Při vaření vývaru si připravíme vložku do polévky. Guinoa červená se vaří asi 20 minut v osolené vodě. Scedíme a podáváme k polévce s kousky masa 

OŽIVÍME ČESKO