Úsporný a velmi chutný recept

Celé kuře i s kůží opatrně vykostím aby vznikl velký plát masa.

Vyšší části, jako jsou prsíčka ještě upravím a rozvinu. Maso osolím a potřu hořčicí. 

Na lžičce másla usmažím tři vejce, do kterých přidám sůl a  dvě velké hrsti pokrájených kopřiv a na jemno nakrájenou červenou kapii.

Roládu zavinu a opatrně obvážu nití. Roládu přendám do pekáče, podleji vodou, nebo vývarem a peču v troubě na 250°C.

Podávám s bramborovou kaší. Slavnostnější varianta ještě pečenými batátami se sezamovým olejem a semínky a zeleným salátem.

 

Toto kuře bylo z domácího zdroje, tedy maso bylo pěkně pevné a skvěle se plát masa dal rozkrojit. Nakrájela jsem z rolády 12 porcí. I kdyby si někdo na talíř nandal porce dvě, stále je to skvělá a úsporná varianta svátečního oběda.