300 g     špaldové mouky

300 g     pšeničného kvásku 

250 ml  rostlinného mléka

15 g       droždí

10 g      rozmixovaného psyllia Dr.Popova

30 g     kokosového oleje

50 g       čekankového sirupu

50 g      erythritolu

Špetka soli, na špičku nože sušené kurkumy, čerstvá vanilka

Do vlažného mléka rozdrobím droždí a přidám čekankový sirup . Až droždí začne pracovat přidám kurkumu a vmíchám psyllium. Ihned přidám kvásek, mouku erythritol, vanilku a kokosový olej. Těsto nechám v robotu míchat cca deset minut aby bylo krásně vláčné. 45 minut nechám kynout a těsto rozdělím na dvě části. Do jedné zapracuji nasekané vlašské  ořechy a rozdělím na tři části . Zapletu cop a stočím do věnce na plechu s pečícím papírem a nechámdalších 45 minut kynout. Duhou polovinu těsta rozdělím na 4-5 částí a stotčím jidáše. Opět nechám na plechu s pečícím papírem vykynout 45 minut.  Peču na 180°C cca 20 minut v předehřáté troubě. Asi pět minut před dopečením věnce potřu sladěnkou rozpuštěnou v trošce vody ( nebou čekankový sirup)  a posypu mandlemi. Nechám mandle zrůžovět a po vyndání nechám vystydnout na mřížce. Jidáše stačí potřít až po upečení aby byly pěkně lesklé.