130 g     ovesné mouky

  70 g     kokosového oleje

  80 g erythritolu 

   10 g psyllia Dr. Popova

      4    vejce

120 g  čerstvého špenátu

    1/2 prášku do pečiva a čerstvá vanilka

Vejce rozdělím na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehám sníh a žloutky rozmixuji se špenátem a smíchám se slazením a kokosovým olejem. Do mouky přidám psyllium, prášek do pečiva a vmíchám do směsi se špenátem. Lehce vmíchám sníh a těsto naliji do dortové formy s pečícím papírem. Peču na 170°C v předehřáté troubě cca 20 minut. Vyklopím na mřížku, nebo utěrku a nechám vychladnout.

Krém:

1/2 sojového, nebo kokosového jogurtu

1 sojový krém

1 sojová šlehačka

1 lžička rozmixovaného psyllia

erythritol, nebo jiné slazení, vanilka

Jogurt osladím, přidám vanilku a jemně rozmixované psyllium. Vyšlehám šlehačku a polovinu smíchám s jogurtem. Nechám chvíli stát a až je krém tužší naplním vykrájená a prořízlá kolečka korpusu. Odkrajky rozdrobím a posypu povrch moučníku a dozdobím šlehačkoiu a ovocem.

Bezlepkové moučníky s rostlinným krémem a šlehečkou jsou skvělé pro diabetiky, bezlepkovou dietu, jsou bez laktózy a vhodné i pro vegetariány.