Ořechy samy o sobě obsahují hodně vlákniny a s přidáním vláknina na vaření Dr.Popova je taková roláda moučníkem, který nejen chutná, je bez cukru, minimum tuku a zasytí .
5 vajec
8 dkg erythritolu
12 dkg mletých vlašských ořechů
1 lžíce psyllia na vaření,
vanilka a citrónová kůra
Vyšlehám z bílků sníh , do žloutků přidám erythritol, vanilku a citronovou kůru a vyšlehám do pěny. Potom přidám oříšky smíchané s psylliem a postupně přidávám sníh, aby těsto bylo vzdušné. Rozetřu na plech s pečícím papírem a peču v předehřáté troubě na 170°C cca 7 minut.
Za tepla stočím do utěrky a nechám vychladnout.
Mezi tím si připravím krém:
2 polotučné tvarohy ve vaničce
1 šlehačka
2 lžíce práškového erythritolu smíchám s malou lžičkou psyllia na vaření Dr.Popova
vanilka a na doslazení podle vaší chuti čekankový sirup
Vyšlehám šlehačku a ve vedlejší misce tvaroh s erythritolem smíchaný s psylliem Dr.Popova , aby se nevytvořily hrudky. Přidám čerstvou vanilku a vyšlehanou šlehačku. Krém rozetřu na vychladlou roládu, stočím a zbytkem krému potřu povrch, který dozdobím strouhanými oříšky a ovocem.
Dobrou chuť !