Ořechy samy o sobě obsahují hodně vlákniny a s přidáním vláknina na vaření Dr.Popova je taková roláda  moučníkem, který nejen chutná, je bez cukru, minimum tuku a zasytí .

 5   vajec

 8    dkg erythritolu

12  dkg mletých vlašských ořechů

  1 lžíce psyllia na vaření, 

vanilka a citrónová kůra

Vyšlehám z bílků sníh , do žloutků přidám erythritol, vanilku a citronovou kůru a vyšlehám do pěny. Potom přidám oříšky smíchané s psylliem a postupně přidávám sníh, aby těsto bylo vzdušné. Rozetřu na plech s pečícím papírem a peču v předehřáté troubě na 170°C  cca 7 minut.

Za tepla stočím do utěrky a nechám vychladnout.

Mezi tím si připravím krém:

2  polotučné tvarohy ve vaničce

1  šlehačka

2  lžíce práškového erythritolu smíchám s malou lžičkou psyllia na vaření Dr.Popova

vanilka a na doslazení podle vaší chuti čekankový sirup

Vyšlehám šlehačku a ve vedlejší misce tvaroh s erythritolem smíchaný s psylliem Dr.Popova , aby se nevytvořily hrudky. Přidám čerstvou vanilku a vyšlehanou šlehačku. Krém rozetřu na vychladlou roládu, stočím a zbytkem krému potřu povrch, který dozdobím strouhanými oříšky a ovocem.

                                                                                                                                                                                                                                                       Dobrou chuť !