90g   hrachových nudliček

   2     stroužky česneku

   1      list bílého zelí

    1      hrst krájeného pórku

    1/4 mrkve

     1/4 červené papriky

       1 lžíce kokosového oleje

Podliji suchým vínem a přidám 1/2 lžičky psyllia na vaření Dr.Popova pro zahuštění . Do číny se používá škrob, ale psyllium je pro dietní verzi a dostatek vlákniny vhodnější a na chuti ani konzistenci není vidět rozdíl.

Kokosová zlatá rýže:

Na lžičku kokosového oleje dám osmažit cibulku, přidám čerstvou, nebo sušenou kurkumu, kokos a podliji kokosovým mlékem, nebo vodou. Potom přidám stejné množství vařené jasmínové rýže a promíchám. Přílohu nesolím, i bez soli je lahodné chuti a skvěle doplní ostřejší zeleninovou směs s hrachovými nudličkami.