Toto staročeské jídlo bylo používáno jak na slaný způsob jako příloha, jako sladké s různými náplněmi, nebo jen maštěné máslem posypané cukrem. Protože ve svých receptech se snažím mouku používat minimálně, tady není vůbec, Recept je tak vdodný pro bezlepkovou dietu, dia a dietu zdravého domova, tedy zdravý životní styl, kde snižujeme sacharidy a dbáme na dostatek vlákniny. Na jednu porci potřebujeme pouze:

200 g   brambor vařených ve slupce

1 lžíci Psyllia Dr.Popova

Brambory nastrouhám, přidám psyliium a propracuji. Potom rozválím placku mezi potravinovou fólií, nechám chvíli odpočinout aby psyllium vzalo z brambor tekuptinu a placka byla pevná a opékám na teflonové pínvi bez tuku. Na závěr můžete a nemusíte omastit sádle, kokosovým olejem, nebo máslem.

Videorecept : https://www.youtube.com/watch?v=9ECdbo_ciVM