Gumové medvídky i žížalky můžeme jednoduše vyrobit i doma. Vyrábět je můžeme pro naše uspokojení, že se dětem nebudou kazit zoubky a my nebudeme zbytečně z bonbónů přibírat na váze a navíc je to pro děti úžasná zábava. Vyhneme se tak zbytečným stabilizátorům, barvivům , sladidlům i cukru a do bonbónů dáme jen to, co je vhodné pro správný vývoj dětí a budeme tak předcházet i jejich nadváze a množství cukru, které dnes zbytečně děti konzumují. Bez konzervantů je každá strava pro naše zažívání zdravější, ale musíme počítat s tím, že nemůžeme takové potraviny uskladňovat dlouho. Jsou určeny na okamžitou spotřebu.

1 balíček hrubé želatiny zaleji 1,5 dcl vařící vody a rozmíchám, až se vše řádně rozpustí. Přidám šťávu z jednoho menšího citrónu a dvě vrchovaté lžíce čekankového sirupu. K bavení použiji šťávu z mrkve, arónie, granátového jablka, čerstvého špenátu, nebo ostružin, malin i rybízu. Možností pro krásnou barvu je mnoho. Naplním silikonovou formu na bonbóny a nechám ztuhnout. Želatina obsahuje bílkoviny, ale žádné sacharidy, ani tuky a čekankový sirup působí ve střevech jako probiotikum, tedy jsme vyrobili zdravé mlsání. Čekankový sirup