Čekankové piškotky :
4 žloutky
2 bílky
3 lžíce kukuřičné mouky
3 lžíce celozrnné špaldové mouky
8 dkg čekankového sirupu

Bílky vyšlehám se špetkou soli na tuhý sníh, žloutky s čekankovým sirupem šlehám do pěny a vše i s moukou spojím dohromady. Na plech s pečícím papírem tvořím malé kupky těsta a peču v předehřáté troubě na 200°c asi deset minut. Troubu stáhnu a piškotky dosuším. Používám je na vosí hnízda, do biskupského chlebíčku -…. Prostě všude , kde lze použít piškoty.

Vosí úly bez cukru
10 dkg mandlové mouky
10 dkg vlašských ořechů
2 dkg másla
5 dkg čekankového sirupu

Vše spojím v těsto a formu na úly vysypu kokosovou moukou. Vytvořím důlek uprostřed a nechám úlky v chladu tuhnout.

Krém

5 dkg tapiokové mouky
0,4 l mléka
10 dkg čekankového sirup
Vanilka, nebo vanilkový extrakt, rum
Vše smíchám dohromady a za stálého míchání uvařím v hustou kaši ( rum přidám naposled, konzervuje krém alkoholem)

 

Až kaše vychladne rozšlehám ji a postupně přidávám 250 g změklého másla a vyšlehám do krému. Pokud nechcete krém použít na zdobení jiného cukroví, udělejte jej z třetinové dávky, nebo navyšte těsto na vosí úly.

Naplním důlky vosích úlů a slepím s podkladovým piškotkem