100g mandlové mouky
80 g mletých vlašských ořechů
80 g čekankového sirupu
7 bílků
Z bílků vyšlehám sníh se špetkou soli a přidám ostatní suroviny. Peču na pečícím papíruna 180°C asi deset minut. Po vychladnutí vykrajuji kolečka tvořítkem a spojím krémem.
Krém:
50 g tapiokové mouky
0,4 l mléka
100 g čekankového sirupu
Vanilka, nebo vanilkový extrakt - za stálého míchání vařím do zhoustnutí a na závěr přidám 0,5 ml rumu
Povychladnutí kaši rozšlehám a přidám 250 g másla pokojové teploty. Vyšlehám v hladký krém, rozdělím na polovinu a do jedné přidám lískooříškový čokoládový krém se stévií , kterým dortíčky slepím. Zdobím čokoládou se stévií a vlašským oříškem a světlým krémem. Všechny potřebné suroviny najdete na shopu