Hořčice je velice chutným doplňkem tortil, palačinek, omelet i pomazánek v F1. Domácí chléb, domácí uzené a domácí hořčice je rozhodně chutné a lákavé při různých oslavách, ale tato kombinace se hodí pro F3. 

1 dcl převařené vody

1 dcl medového octa

1 balíček hořčičného semínka ( 80 g )

2 lžíce čekankového sirupu

1 lžička kurkumy

Podle chuti sůl

Nechám asi dvě hodiny nabobtnat. Přidám dvě lžíce čekankového sirupu, kurkumu a podle chuti sůl a vše rozmixuji ponorným mixérem. Pokud chceme hořčici bez slupiček ze semínek, přepasírujeme ji přes řídký cedník. To co zbyde v cedníku nevyhazovat ! Použít můžeme na nakládání masa na grilování, steak, nebo udělat hořčičnou omáčku.

Velmi jednoduché a zdravé ingredience ocení naše játra, srdce, zažívání, krevní tlak a také podpoříme látkovou výměnu.

Většina kupovaných hořčic obsahuje cukr, zvýrazňovače chuti (glutamáty) , stabilizátory, konzervanty a siřičitan draselný. Stojí za to vyrobit si tuto pochoutku doma, vydrží v lednici v pohodě měsíc.